Sposób przygotowania

Mięso zalać mlekiem i pozostawić na noc w lodówce. Następnie wyjąć, osuszyć, rozbić tłuczkiem, posypać solą, jałowcem i pokruszonymi listkami laurowymi. Na każdym zrazie ułożyć kawałek boczku oraz plaster cebuli, zwinąć ciasno i spiąć wykałaczką. Mięso obrumienić na maśle, przełożyć do rondla, podlać wodą z rozpuszczoną kostką
rosołową i dusić na małym ogniu 1:30 min. Gdy mięso będzie miękkie, sos zaprawić śmietaną z mąką. Podawać z kaszą ugotowaną na sypko lub kluskami kładzionym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    cos w sam raz dla mojego meza.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    prawdziwa dzikość podniebienia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajna nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Śmieszna nazwa ;)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tj z dzika
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    lusgrzyb

    podoba mi się ten pomyśł i plus za nazwe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super nazwa, super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    super,
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dzikie zrazy - dziki smak
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Fajny przepis i świetna nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubię potrawy doprawiane jałowcem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszne, polecam
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    faktycznie dzikie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Atomówka

    uwialbiam wołowinę. ja do rodka wrzucam jeszcze paprykę i kawałek kiszonego ogórka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Świetny przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    probowalam - bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    konkretne żarelko:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    uwielbiam zrazy
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zaciekawil mnie ten przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    zsiadłe mleko?
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta12017

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wspaniale brzmi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    puellae90

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    faktycznie brzmi dziko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !