Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 2 sztuki
drożdże 100 gram
mleko 600 ml
masło 200 gram
sól do smaku
kapusta kiszona 1 słoik
pieczarki 800 gram
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczki

Kroki postępowania

1
Drożdże , kilka łyżek ciepłego mleka, kilka maki i łyżkę cukru dokładnie mieszamy. rozczyn odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. masło roztapiamy.
Krok 1 - Kapuśniaczki foto
2
Mąkę przesiewamy do miski, wbijamy jajka, rozczyn z drożdży, sol, i ciepłe mleko. Wyrabiamy ciasto.
Krok 2 - Kapuśniaczki foto
3
Do ciasta dodajemy roztopione i przestudzone maslo . wzrabiamy ciasto do momentu w ktorym bedzie odstawac od dloni
Krok 3 - Kapuśniaczki foto
4
wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrosniecia.
Krok 4 - Kapuśniaczki foto
5
Kapuste gotujemy w osolonej wodzie.Pieczarki myjemy ,scieramy na tartce. Podsmazamy.Dodajemy kapuste i dusimy.
Krok 5 - Kapuśniaczki foto
6
Ciasto walkujemy ,wycinamy kwadraty
Krok 6 - Kapuśniaczki foto
7
na kazdym kwadracie ukladamy farsy i zlepiamy boki.
Krok 7 - Kapuśniaczki foto
8
Gotowe kapusniaczki smarujemy jajkiem i pieczemy 30 minut.
Krok 8 - Kapuśniaczki foto
9
Gotowe podajemy np. z barszczem czerwonym
Krok 9 - Kapuśniaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 18.11.2011 14:33
rewelacyjne
motomaniak 10.10.2011 14:53
fajne
ewasylwia 08.09.2011 11:59
smakowite
Malgorzata4 08.09.2011 09:53
aż mi ślinka pociekła, wygląda i zapewne smakuje rewelacyjnie, wypróbuję....
Anna146 08.09.2011 05:42
zamiast zwykłych pasztecików - super
sylwia / sytofala 07.09.2011 22:01
rewelacja!!!!
stokrotka 07.09.2011 21:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak