Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj z ryżem na bulionie i buraczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mintaj 1 filet
ryż 1 torebka
buraki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
kminek Prymat do smaku
rozmaryn do smaku
sok z cytyny do smaku
bulion warzywny 1 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj z ryżem na bulionie i buraczkami

Kroki postępowania

1
Buraczki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Ugotowane buraczki ścieramy na tarce, dorzucamy pokrojoną cebulkę, przyprawiamy pieprzem
Krok 1 - mintaj z ryżem na bulionie i buraczkami foto
2
Filet z ryby przyprawiamy pieprzem. kminkiem, papryką i rozmarynem. Polewamy sokiem z cytryny. Mintaja obtoczonego w mące smażymy na patelni.
Krok 2 - mintaj z ryżem na bulionie i buraczkami foto
3
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem bulionu warzywnego. Gotowy odcedzamy.
Krok 3 - mintaj z ryżem na bulionie i buraczkami foto
4
Całość polewamy delikatnie śmietaną kremówką
Krok 4 - mintaj z ryżem na bulionie i buraczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak