Sposób przygotowania

W misce rozbijamy jajko i dodajemy mąkę pszenną. Mieszamy. Mąki dodajemy co trochę, by uzyskać masę, którą przeniesiemy w dłoni do wałkowania. Dodajemy trochę mąki, by masa nie przyklejała się do wałka. Gdy grubość będzie dla nas odpowiednia zabieramy się do krojenia.
Mam małe dzieci, więc często rezygnuję z soli. Dodaję ją do gotowanej wody na makaron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki makaron dla dzieci -pyszna sprawa..
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    robię co sobotę by był na niedzielny obiadek
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    juz zapomnialam jak smakuje taki makaronik, chyba trzeba zrobic dla odmiany samemu..
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    dawno nie jadłam takiego
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    taki makaron jest najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    marchewka

    pyszności taki domowy makaronik
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    domowy makaron do rosołu jest najlepszy,też robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    dawno nie robiłam,muszę zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    wiadomo domowy najlepszy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    czasem robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    hmm smak dzieciństwa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    najlepszy
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    Dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !