Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ręcznie krojony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
mąka pszenna
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ręcznie krojony

W misce rozbijamy jajko i dodajemy mąkę pszenną. Mieszamy. Mąki dodajemy co trochę, by uzyskać masę, którą przeniesiemy w dłoni do wałkowania. Dodajemy trochę mąki, by masa nie przyklejała się do wałka. Gdy grubość będzie dla nas odpowiednia zabieramy się do krojenia.
Mam małe dzieci, więc często rezygnuję z soli. Dodaję ją do gotowanej wody na makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 20.01.2012 13:16
Dobry
Ela15 07.01.2012 13:50
najlepszy
Kuchareczka2 04.01.2012 11:45
hmm smak dzieciństwa:)
gosia561 18.12.2011 12:44
czasem robię
teresa18 14.12.2011 20:20
wiadomo domowy najlepszy
Teresa19 14.12.2011 16:26
dawno nie robiłam,muszę zrobić
alaaa 11.11.2011 19:49
domowy makaron do rosołu jest najlepszy,też robię
marchewka 09.11.2011 23:33
pyszności taki domowy makaronik
kate.500 22.09.2011 11:51
taki makaron jest najlepszy
aleksa123 14.09.2011 13:24
dawno nie jadłam takiego
dianix 12.09.2011 11:27
juz zapomnialam jak smakuje taki makaronik, chyba trzeba zrobic dla odmiany samemu..
IZABELA29 08.09.2011 08:24
robię co sobotę by był na niedzielny obiadek
ziutula
ziutula 07.09.2011 18:57
taki makaron dla dzieci -pyszna sprawa..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak