Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl.
sól
jagody
cukier puder 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami

wsypać mąkę do miski wraz ze szczyptą soli i wlewać wrzątek tyle aby powstała jednolita masa a ciasto było sprężyste na początku mieszać ciasto łyżką aby się nie sparzyć odstawić i przygotować nadzienie z jagód,jagody przebrać umyć i osączyć następnie włożyć do naczynia i wymieszać z cukrem pudrem ciasto cienko rozwałkować wykrawać krążki łyżeczką kłaść na środek każdego jagody i mocno sklejać ugotować w osolonym wrzątku od wypłynięcia na wierzch ok.3min.wyjąć łyżką cedzakową i posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.01.2014 14:43
takie pierogi to ja lubię!
Grazyna0211 08.06.2013 12:29
bardzo lubię pierogi z jagodami
Wacław 15.05.2013 10:39
pierogi najbardziej lubiane w mojej rodzinie
Adamorek 21.08.2012 12:44
teraz sezon
Teresa19 20.09.2011 07:47
bardo lubię takie pierożki
Olaa 10.09.2011 09:04
mniaammm
Monika193
Monika193 08.09.2011 22:56
uwielbiam takie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak