Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaki z cynamonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 płaty
masło 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaki z cynamonem

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie wyjmujemy z zamrażarki, po 3-4 minutach (gdy jest jeszcze trochę zamrożone), lekko rozwałkowujemy.
Krok 1 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
2
Masło rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
3
Ciasto smarujemy cynamonowym masłem.
Krok 3 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
4
Następnie obficie posypujemy cukrem.
Krok 4 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
5
Zwijamy z ciasta rulonik,
Krok 5 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
6
Kroimy na kilkumilimetrowe krążki. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Krok 6 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto
7
Ślimaki są gotowe, można więc zjeść ze smakiem :-)
Krok 7 - Francuskie ślimaki z cynamonem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 05.02.2013 22:26
pomysłowe i szybkie
Janek 21.07.2012 12:11
cudo:)
pacpaw 26.11.2011 20:03
tato zawsze mi takie do szkoły kupował. Znaczy nie takie idealnie, ale takie ślimaki z cynamonem :o)
Anna146 16.09.2011 16:43
dobrz, że to tylko ciasto ;-)
stokrotka 07.09.2011 21:36
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak