Sposób przygotowania

Mleko zmiksuj z mąką i żółtkami jaj, dodaj ubite na sztywno ze szczyptą soli i cukrem białka jaj, delikatnie wymieszaj. Jabłka obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w 0,5 cm plasterki. Maczaj pokrojone jabłka w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano. Posyp obficie cynamonem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Mniam, apetycznie wyglądają te jabłuszka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne, muszę racuchy zrobić z jabłkiem a to będzie następne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !