Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze faworki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 50 g
sos sojowy 1 łyżka
olej 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze faworki

Puierś umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie plasterki nastęnie delikatnie posypać solą, w zdłóż pasków porobić nacięcia i przewlec przez nie jeden koniec plasterka(tak jak w przypadku tradycyjnych faworków).Następnie mięsko skropić delikatnie sosem sojowym, kłaść na gorący olej i smażyc na złoty kolor z obu stron. po obsmażeniu miesko wyjąc na papierowy ręcznik i osuszyć z nadmiaru tłszczu, faworki można na koniec lekko posypać sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak