Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z grzybami i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki kajzerki 4 szt
grzyby świeże 15 dkg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
oliwa 1 łyżka
masło 2 łyżki
parmezan starty 1 łyżka
sól
pieprz
bazylia 1 łyżka
twaróg 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z grzybami i serem

Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę.dodajemy oczyszczone drobno pokrojone grzyby i dusimy przez 15 min i doprawiamy solą i pieprzem do czasu aż wchłonął cały sos.Twaróg ucieramy z surowymi całymi jajkami,dodajemy grzyby mieszamy i doprawiamy do smaku.Bułki kroimy na połówki wydrążamy środki smarujemy masłem i nakładamy farsz i układamy na blasze wysmarowanej masłem.Wierzch posypujemy parmezanem obok układamy drobne grzanki ze środków bułek.Wstawiamy do gorącego piekarnika i zapiekamy na złoty kolor.Układamy na półmisku i dekorujemy grzankami oraz bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 10.08.2012 19:58
ekstra
iza15 09.01.2012 22:01
smaczne
Krystyna32 27.10.2011 14:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak