Sposób przygotowania

Umyte grzyby zalewamy niewielką ilością wody i odstawiamy na noc aby namokły,jeżeli są pokrojone w plastry wystarczy je moczyć przez godzinę.Następnie je gotujemy wykładamy łyżką cedzakową a do wywaru dodajemy kostkę bulionową mieszamy i moczymy w nim bułki.Na dwóch łyżkach masła smażymy drobno pokrojone cebule,dodajemy drobno pokrojone grzyby,resztę masła i odciśnięte bułki,mieszamy i chwilę smażymy razem,następnie dodajemy mąkę surowe żółtka śmietanę,majeranek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,mieszamy z miodem pitnym i pianą ubitą z białek.Przekładamy do formy przykrywamy kawałkiem folii wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40 min w 180 stopniach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !