Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjna zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory bez skóry 3-4 sztuki
śmietana 30% 2 łyżki
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
czosnek 1 ząbek
cukier
sól do smaku
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjna zupa pomidorowa

Przepis na bulion tu : http://www.doradcasmaku.pl/przepis/165034/bulion-miesno-warzywny.html\\

Pomidory kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pomidory i podsmażamy przez około 5 minut. Miksujemy.
Bulion podgrzewamy, dodajemy pomidory, dodajemy śmietanę i doprawiamy.

My jemy taką pomidorową z ryżem. Bardzo ważne - wszystkie składniki muszą być naprawdę świeże i dobrej jakości, bulion z kostki to naprawdę nie to samo. Bardzo często do zupy dodaję mięso i warzywa z bulionu i nie robię drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 30.11.2011 18:44
pyszna,klasyczna zupka mmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak