Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta sądecka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
oliwa 80 ml
czosnek 3 ząbki
oliwki zielone 10 dag
sól do smaku
bazylia 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta sądecka

Paprykę oczyścić z gniazd, pokroić w paski i zeszklić na oliwie.Oliwki i czosnek drobniutko siekamy, dodajemy do papryki, oraz natkę i bazylię. Mieszamy smażąc jeszcze chwilę na małym ogniu.Doprawiamy do smaku.Podajemy na gorąco z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 09.03.2012 14:34
superrr
madzialena19 14.10.2011 20:15
pyszna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak