Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia marnowana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 szt
cukier 10 łyżek
sól 2 łżki
woda 2 litry
ocet 10 % 3/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia marnowana

Cukinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Poukładać w słoikach.Do każdego z nich wrzucić liść laurowy,pieprz i ziele.Zrobić zalewę: Dwa litry wody odmierzyć,dodać 3/4 szklanki octu,a także cukier i sól.Wszystko wymieszać,aż do rozpuszczenia składników i zalać cukinię.Pozakręcać słoiki i pasteryzować około 10 min.Podawać do mięs lub jako przystawka.Ja czasem wsypuję gotową przyprawę,taką jak do ogórków konserwowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 04.07.2012 08:33
fajna
Krystyna32 02.07.2012 21:15
super
jasiek 08.03.2012 10:51
ciekawe
Juleczka20 20.01.2012 16:43
świetny przepis
Karmel 07.01.2012 20:31
super
kate.500 15.11.2011 08:02
apetycznie wyglada
gacopierz23 03.11.2011 16:12
w zimie wykorzystam również do sałatek
romanrafal
romanrafal 28.10.2011 17:45
rewelacja
Kuchareczekjeden 05.10.2011 09:18
spróbowałabym
Małgorzata106 27.09.2011 20:24
super
monika141 23.09.2011 17:10
fajne
smakoszek 21.09.2011 07:48
super
Mariusz10 09.09.2011 22:07
fajne
pioge7 07.09.2011 15:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak