Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe roladki na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 szt
ser feta 200 g
oliwa 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 80 g
melon 1/4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe roladki na zimno

Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Połówki papryk posmarować oliwą i ułożyć na blasze. Piec 10 min, aż skórki staną się czarne. Po wyjęciu z piekarnika przykryć wilgotną ściereczką i odłożyć do ostygnięcia. Gdy zupełnie wystygną, obrać je ze skórki. Fetę rozgnieść widelcem, dodać jogurt, wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, sól i zmielony pieprz. Wymieszać i wstawić do lodówki. Melona obrać ze skórki i oczyścić z pestek, pokroić w słupki. Upieczone połówki papryki położyć na desce, posmarować serową masą, ułożyć kilka słupków melona. Brzegi papryki złączyć i spiąć wykałaczką. Gotowe roladki wstawić do lodówki. Podawać z ciepłymi grzankami posmarowanymi masłem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.04.2015 13:25
ciekawy pomysł
jeta72 28.08.2013 08:13
jakie fajne :-)
fotoviderek 08.07.2013 09:31
Świetne roladki :)
Dorota37 27.12.2012 08:34
fajna przekaska
pierniczkowo 23.10.2012 12:54
świetny pomysł:)
zdzislawa2 12.04.2012 13:24
pycha
fictor123 12.04.2012 08:21
fajne
Anna152 12.04.2012 07:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak