Sposób przygotowania

Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Połówki papryk posmarować oliwą i ułożyć na blasze. Piec 10 min, aż skórki staną się czarne. Po wyjęciu z piekarnika przykryć wilgotną ściereczką i odłożyć do ostygnięcia. Gdy zupełnie wystygną, obrać je ze skórki. Fetę rozgnieść widelcem, dodać jogurt, wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, sól i zmielony pieprz. Wymieszać i wstawić do lodówki. Melona obrać ze skórki i oczyścić z pestek, pokroić w słupki. Upieczone połówki papryki położyć na desce, posmarować serową masą, ułożyć kilka słupków melona. Brzegi papryki złączyć i spiąć wykałaczką. Gotowe roladki wstawić do lodówki. Podawać z ciepłymi grzankami posmarowanymi masłem czosnkowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !