Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokułowa z fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
feta 1 szt
pomidorki koktajlowe 20 szt
majonez 2 łyżki
sól
cukier
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 6 łyżek
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brokułowa z fetą

Brokuł podziel na różyczki, ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru, ostudź. Dodaj pokrojoną w średnią kostkę fetę, jajka w grubszych plasterkach i pomidorki koktajlowe. Majonez wymieszaj dokładnie z jogurtem, grubomielonym pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj do brokułów z fetą i dokładnie wymieszaj. Uważaj, żeby wodę do brokułów posolić tylko troszkę, bo z dodatkiem fety sałatka może być później za słona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.12.2011 22:16
Tylko taką robić.
Magula 04.11.2011 07:53
Fajny przepis, pozwole sobie odgapić i zrobic kiedys

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak