Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki inaczej.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 0,5 kg
młodej kapusty 1 główka
jajko 2
kaszki manny 3 łyżki
cebula 1
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka
olej
sos pomidorowy
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki inaczej.

Kroki postępowania

1
Mielone wyrobić z drobno pokrojoną kapustą, jajkami, kaszką manną, cebulą i przyprawami.
Krok 1 - Gołąbki inaczej. foto
2
Uformować klopsy, obtoczyć w bułce i podsmażyć na oleju.
Krok 2 - Gołąbki inaczej. foto
3
Wyłożyć na patelni na liściach.
Krok 3 - Gołąbki inaczej. foto
4
Zalać sosem i dusić pod przykryciem 40 minut.
Krok 4 - Gołąbki inaczej. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 10.05.2013 23:11
Gdy się dobrze wyrobi i podsmaży to nie mają prawa się rozpaść. Pozdrawiam :)
IZABELA29 09.05.2013 11:14
robiłam je raz czy dwa ale wolę tradycyjne zawijane te czasem się rozpadają
pacpaw 14.03.2012 20:44
oj jakie pyszne gołąbki upichciłaś
manaika 22.09.2011 21:46
ciekawy przepis:)
Izabela/bella81 17.09.2011 07:43
ciekawy pomysł z marchewką, wypróbuję :)
Renia1 16.09.2011 11:29
ja dodaje jeszcze marchewki, ale te tez sa napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak