Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet wieprzowy z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet wieprzowy 600 g
sól do smaku
olej 2 łyżki
pieprz do smaku
orzechy włoskie 80 g
szczypiorek posiekany 3 łyżki
borówki 3 łyżki
masło 2 łyżki
miód 1 łyżka
Na sos:
ser pleśniowy 150 g
twarożek 3 łyżki
śmietana 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Filet wieprzowy z orzechami

Przygotować sos: pokroić ser pleśniowy na mniejsze kawałki i wymieszać go z twarożkiem i śmietaną. Lekko podgrzać, aby ser się nie rozpuścił. Mięso umyć, oczyścić, natrzeć solą i pieprzem. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Owinąć mięso folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 140 stopni na ok 20 min. Rozpuścić masło na patelni, dodać miód, wymieszać. Posiekać orzechy na kawałeczki. Wylać po kilka łyżek sosu serowego na talerze. Pokroić wieprzowinę w plastry i położyć na sos. Danie podawać udekorowane szczypiorkiem, borówkami i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.11.2013 07:33
jeszcze tak nie jadłam
zdzislawa2 12.04.2012 13:26
pycha
Anna152 30.03.2012 08:44
SUPER!
anulka69 11.01.2012 09:38
niezły pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak