Sposób przygotowania

Przygotować sos: pokroić ser pleśniowy na mniejsze kawałki i wymieszać go z twarożkiem i śmietaną. Lekko podgrzać, aby ser się nie rozpuścił. Mięso umyć, oczyścić, natrzeć solą i pieprzem. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Owinąć mięso folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 140 stopni na ok 20 min. Rozpuścić masło na patelni, dodać miód, wymieszać. Posiekać orzechy na kawałeczki. Wylać po kilka łyżek sosu serowego na talerze. Pokroić wieprzowinę w plastry i położyć na sos. Danie podawać udekorowane szczypiorkiem, borówkami i orzechami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    niezły pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    SUPER!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze tak nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !