Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny w jogurtowym kremie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
śmietan fix 1 szt
cukier 6 łyżek
maliny świeże 250 gram
melisa listki
jogurt owocowy 400 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny w jogurtowym kremie

Odkładamy kilka malin do dekoracji. Pozostałe podgrzewamy na wolnym ogniu z 3 łyżkami cukru, gdy większość soku odparuje, maliny miksujemy. Śmietanę ubijamy z pozostałym cukrem i śmietan fix-em. Gdy śmietana będzie już sztywna, dodajemy powoli jogurt i nadal miksujemy, ale na wolnych obrotach. Przekładamy krem do pucharków, polewamy kilkoma łyżkami malinowego purée, dekorujemy całymi malinami i listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.01.2016 17:21
wygląda pięknie
IZABELA29 09.05.2013 11:07
cudny deserek a ta różyczka dodaję uroku
Mati13 20.04.2012 16:43
przepiekny deser!
Lotar 02.02.2012 16:31
piękny i pyszny deser !
Wojt@s
Wojt@s 20.01.2012 09:37
extra
Beatris 01.01.2012 00:41
Jak pięknie podane.
gusia1000 26.12.2011 22:13
Pycha.
Olaa 20.12.2011 19:22
ciekawe
PaniMISIOWA 04.11.2011 09:49
rewelacja
Andzia1977
Andzia1977 11.09.2011 19:00
pyszotka
smakowita 09.09.2011 20:49
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak