Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z rukolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolorowe spaghetti
rukola
pomidory suszone w zalewie
czosnek 1-2 ząbki
parmezan do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z rukolą

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ale al dente !
na patelni rozgrzewamy oliwę z suszonych pomidorów; wrzucamy pokrojone pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę; lekko podgrzewamy a następnie dodajemy rukolę; doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem; mieszamy (rukola musi wyglądać świeżo, nie może być za bardzo \"usmażona\"); na koniec dodajemy ugotowany (i odcedzony) makaron.
Mieszamy wszystko dokładnie i od razu nakładamy na talerze, posypując obficie parmezanem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.01.2015 14:05
smaczne połączenie
IZABELA29 09.05.2013 11:11
proste a smaczne danie.
gosia47-47 07.09.2011 16:04
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak