Sposób przygotowania

Mostki umyć, osuszyć i odciąć najcieńszą część.
Podsmażyć je na oleju na brązowy kolor.
Podsmażone mostki podlać 150 ml wody, dodać pokrojone według swojego uznania warzywa i przyprawy, przykryć i dusić około 30-40 minut.
Gdy mostki i warzywa są miękkie, w miarę potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
W reszcie wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią powstały sos.
Ryż ugotować na sypko według przepisu na opakowaniu.
Mostki podawać z ryżem i warzywami.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    robiłam, polecam
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie ma jak tradyceyne polskie mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !