Sposób przygotowania

Każdy kawałek schabu ( grubości 1,5 cm ) naciąć w poprzek, ale nie do końca.
Płaty rozłożyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy kawałek oprószyć czarną solą, pieprzem cayenne, czosnkiem i cebulą.
Na jedną część płata położyć plaster sera, nałożyć drugą część przykrywając ser.
Płatki lekko zgnieść i wymieszać z bułką tartą.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w rozmąconym i osolonym jajku.
Na koniec panierować kotlety w mieszance płatków i bułki.
Smażyć z obu stron po około 4-5 minut, w zależności od grubości kotleta.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    smacznie wygląda ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !