Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy serowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry żółtego sera 4 szt
czarnej soli 4 szczypta
czosnku granulowanego 2 szczypta
granulowanej cebuli 2 szczypta
jajko 3 szt
płatków kukurydzianych 2 szk
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
mąki do obtaczania 4 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypta
kotlety schabowe 4 szt
olej do smażenia 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy serowy

Każdy kawałek schabu ( grubości 1,5 cm ) naciąć w poprzek, ale nie do końca.
Płaty rozłożyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy kawałek oprószyć czarną solą, pieprzem cayenne, czosnkiem i cebulą.
Na jedną część płata położyć plaster sera, nałożyć drugą część przykrywając ser.
Płatki lekko zgnieść i wymieszać z bułką tartą.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w rozmąconym i osolonym jajku.
Na koniec panierować kotlety w mieszance płatków i bułki.
Smażyć z obu stron po około 4-5 minut, w zależności od grubości kotleta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 04.04.2012 15:41
smacznie wygląda ;)
cukiereczek 13.11.2011 09:23
pycha
Krzysztof18
Krzysztof18 01.11.2011 08:35
dobre
pioge7 07.09.2011 15:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak