Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarnuszek serowo-kokosowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 3 szklanki
kakao 4 łyżki
dżem 3-4 łyżki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
mleko ok 1,5 szklanki
biały ser 30 dag
jabłko 1 sztuka
budyń śmietankowy 1/2 opakowania
kasza manna 3-4 łyżki
cukier 1/2 szklanki
wiórki kokosowe ok 15 dag
śmietana 5-6 łyżek
rodzynki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Czarnuszek serowo-kokosowy

Jajka, dżem, kakao, cukier, cukier waniliowy zmiksować dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. po trochu dodawać mleko i olej cały czas miksując.Ser utrzeć z cukrem i śmietaną. Dodać wiórki, budyń, jajko i wymieszać. Dodać sparzone rodzynki i ponownie wymieszać. Ciasto wylać na przygotowaną blaszkę. Na ciasto nakładać łyżką masę serowo- kokosową.Ciasto piec ok 50 minut. Wystudzić. Ciasto można polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi lub cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak