Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu i osączyć. Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki i przesmażyć na maśle. Oprószyć solą i przestudzić. Do mięsa mielonego dodać ryż, pieczarki, drobno posiekaną cebulę. Następnie wbić jajka i doprawić do smaku solą i pieprzem. Z kapusty wyciąć głąb i włożyć do garnka z dużą ilością wody. Z kapusty zdejmować kolejno sparzone liście. Ściąć zgrubienia i nakładać na liście przygotowany farsz. Zwijać gołąbki i układać w garnku. Podlać bulionem i dusić ok 40 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    super wyglądają i tak pewnie smakują
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Ale mi narobiłaś smaka na gołąbki
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetnie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !