Sposób przygotowania

Plastry schabu rozbić tłuczkiem, lekko oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki umyć, pokroić w plastry albo ósemki, przesmażyć na rozgrzanym maśle. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Dodać do pieczarek razem przesmażyć. Przestudzić. Pietruszkę opłukać, osuszyć, drobno pokroić i dodać do farszu. Wbić jajko, dodać łyżkę tartej bułki, wymieszać i doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na płaty misa i zwijać roladki. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mniam, ale muszą być pyszne!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    bardzo smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo chętnie takie zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !