Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki brzoskwiniowe z budyniem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 2 i 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 2 szt
olej 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
brzoskwinie 5 szt
budyń waniliowy 1 opakowanie
kokos 1 garść
crunchy 2 musli

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki brzoskwiniowe z budyniem

Jedną szklankę mleka wlewamy do garnka-doprowadzamy do wrzenia.
W połowie szklanki mleka rozpuszczamy budyń z 2 łyżkami cukru- dodajemy powoli do gotującego się mleka- energicznie mieszamy.
Odstawiamy na bok- studzimy.
Wszystkie suche składniki ( oprócz musli) mieszamy ze sobą, a wszystkie mokre mieszamy w oddzielnym naczyniu- łączymy ze sobą suche z mokrymi - dodajemy pokrojone w kosteczkę brzoskwinie.
Do foremek nakładamy po łyżce ciasta- łyżeczce budyniu i przykrywamy łyżką ciasta.
Wierzch posypujemy musli
Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 29.08.2015 00:03
apetyczne babeczki
Rybciia 17.10.2013 08:23
pycha babeczki :-)
Andysz 23.04.2012 20:08
przepysznę są na pewno!;))
sunnymood 24.03.2012 16:54
super apetyczne ;)
calliope 14.12.2011 15:08
mniam mniam :)
Ewelina47 15.11.2011 13:42
jakie piękne, ale narobiłaś mi ochoty na takie babeczki...
MAR3STA 20.10.2011 23:09
palce lizać
IKrakowianka 18.10.2011 21:06
niezwykle apetyczne
Wacław 01.10.2011 08:48
pychotka !
AgaS10 12.09.2011 17:33
bo to Ani..to jak mają wyglądać:)
Kuchareczekjeden 12.09.2011 17:16
wyglądają pieknie
Natalia40 12.09.2011 12:00
świetne
Renia1 11.09.2011 22:34
kuszące :)
MAR3STA 08.09.2011 22:33
cudne, po prostu bajka
joanna77 07.09.2011 17:48
uwielbiam babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak