Sposób przygotowania

Jajka z cukrem ubić mikserem na puszystą masę. Posolić ociupinkę. Dodać powoli mąkę kartoflaną- wymieszać. Następnie wlewać po kilka łyżek oleju na przemian z dwoma łyżkami mąki pszennej wymieszanej z proszkiem i sodą. Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki i posypać delikatnie mąką. Wlać ciasto do foremki \"keksówki\" i piec ok. 45 minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno pyszne było;)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Fajne ,bo nie ma przy nim dużo\" zachodu\"
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    lubię proste ciasta
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    fajne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajne
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    lubię takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    coś w sam raz dla mnie, bo ostatnio na nic nie mam czasu
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    z jabłkami uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !