Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 0,5 kg
kiełbasa swojska 0,2 kg
pomidory 4 duże
cebula biała 1 szt
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa w sosie pomidorowym

Fasolę szparagową obrać, pokroić na paski około 4 cm, ugotować w osolonej wodzie, aby była lekko twarda, odcedzić. Kiełbasę pokroić w półtalarki, cebulę w grubszą kostkę i przesmażyć razem na maśle klarowanym, dodać do fasolki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, gotować około 10 minut, zmiksować, przetrzeć przez sito, doprawić do smaku solą, pieprzem i kucharkiem. Sosem pomidorowym zalać fasolkę i dusić razem jeszcze około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.12.2011 22:26
lubię taką.
smile 21.11.2011 16:59
Lubię fasolkę:)
Robert10 25.10.2011 09:25
apetyczne
Ania67 13.10.2011 09:52
coś dla mnie
Lotar 25.09.2011 20:12
Smacznie wygląda :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak