Sposób przygotowania

Fasolę szparagową obrać, pokroić na paski około 4 cm, ugotować w osolonej wodzie, aby była lekko twarda, odcedzić. Kiełbasę pokroić w półtalarki, cebulę w grubszą kostkę i przesmażyć razem na maśle klarowanym, dodać do fasolki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, gotować około 10 minut, zmiksować, przetrzeć przez sito, doprawić do smaku solą, pieprzem i kucharkiem. Sosem pomidorowym zalać fasolkę i dusić razem jeszcze około 5 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Smacznie wygląda :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    coś dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    Lubię fasolkę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    lubię taką.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !