Sposób przygotowania

Kości wołowe obgotować w osolonej wodzie. Wywar przestudzić wyjąć kości i przecedzić. Dodać do wywaru pokrojoną w kostkę dynię, liścia laurowego, ziele angielskie i gotować dalej. Po 15/20 minutach dodać pokrojoną w talarki marchew, pokrojona w piórka cebulę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości ziemniaków( dynia ma się rozgotować nadając zupie bardziej zawiesistą konsystencję). Doprawić solą i pieprzem. Najlepiej na koniec \"potrzepać\" natką pietruszki. Polecam.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    nigdy takiej nie jadłam, z chęcią bym spróbowała :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dyni jeszcze nie gotowałem
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna zupka ,lubię takie połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pysznie się zapowiada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    swietna
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    nie jadłam jeszcze takiej ale na pewno pyszna bo dynie uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    jest to kolejna propozycja, dzięki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !