Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z dynią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
dynia 1/2 kg
kości wołowe 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
marchew 2 szt
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z dynią

Kości wołowe obgotować w osolonej wodzie. Wywar przestudzić wyjąć kości i przecedzić. Dodać do wywaru pokrojoną w kostkę dynię, liścia laurowego, ziele angielskie i gotować dalej. Po 15/20 minutach dodać pokrojoną w talarki marchew, pokrojona w piórka cebulę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości ziemniaków( dynia ma się rozgotować nadając zupie bardziej zawiesistą konsystencję). Doprawić solą i pieprzem. Najlepiej na koniec \"potrzepać\" natką pietruszki. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 24.11.2013 12:07
jest to kolejna propozycja, dzięki
Poison1988 04.12.2012 19:56
nie jadłam jeszcze takiej ale na pewno pyszna bo dynie uwielbiam :)
Anna152 28.09.2012 09:13
swietna
Ewelina38 11.08.2012 23:35
pysznie się zapowiada :)
Mariusz10 25.01.2012 17:52
smaczna zupa
smakowita 21.12.2011 21:11
smaczna zupka ,lubię takie połączenie
pacpaw 16.10.2011 00:09
dyni jeszcze nie gotowałem
Natalia/tubisiek 19.09.2011 16:38
nigdy takiej nie jadłam, z chęcią bym spróbowała :)
MAR3STA 13.09.2011 22:53
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak