Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie smażymy kosteczkę cebuli. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę kiełbasy i boczek. Gdy zacznie się wytapiać przyprawiamy papryką ostrą i słodką i mieszamy. Zalewamy bulionem i dodajemy resztę składników pokrojonych w kostkę: paprykę czerwoną, pomidory, paprykę chili suszoną (tutaj kosteczka powinna być bardzo mała). Przykrywamy i dusimy ok. 15 minut. Po tym czasie wrzucamy jeszcze ziemniaki i gotujemy do miękkości ziemniaków. Smacznego.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Pewnie smakuje wyśmienicie :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Węgierska czyli ostra, a jak ostra to nie mogło zabraknąć chili:))
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    lubie takie pikantne zupki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smaczna, syta i ostra! Pycha...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie wegierska kuchnie,pycha !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wiele o tej zupce słyszałam , chyba nadchodzi czas by ją spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Już mi się ten przepis podoba!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    super przepis
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Smacznie i ostro
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    smaczna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Lubię takie piekielne zupki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Ekstra zupka !
  • 1
    original
    Opublikowano

    K&J

    smaczne i to bardzo....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !