Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwe pierożki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jaja 3 szt
sól
masło
cynamon Prymat
cukier wanilinowy
ser biały 0.5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwe pierożki

Ser rozgniatamy widelcem. Oddzielamy bialka od zoltek. Zoltka wraz z maka dodajemy do sera. Dokladnie mieszamy. Z bialek z odrobina soli ubijamy piane ktora nastepnie dodajemy delikatnie do masy z zoltkiem. Ciasto kladziemy na stolnice wysypana maka, formujemy podluzne waleczki, kroimy ukosnie. Wrzucamy do gotujacej sie, osolonej wody. Wyciagamy pierozki gdy wyplyna na powierzchnie. Kladziemy na talerz, polewamy roztopionym maselkiem, posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak