Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane wędzoną makrelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1 szt
majonez
ogórek kiszony 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
sól
pieprz
oliwki
papryczka chili
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane wędzoną makrelą

Jajka kroimy na pol i wyciagamy z nich zoltka. Zoltka mieszamy z rozdrobiona ryba, majonezem, oraz pokrojonymi w kosteczke ogorkami i cebula. Calosc doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Tak przygotowana masa napelniamy bialka jajek. Mozna je przystroic oliwka lub kawalkami papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak