Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z borówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 45 dag
olej 2 łyżki
borówki 175 gram
porto 1 łyżka
sałata 175 gram
ocet jabłkowy 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z borówkami

Wątróbkę pokrój na mniejsze kawałki. Usmaż na oleju. Zdejmij ją z patelni i usmaż borówki. Do9daj porto i całość duś przez minutę. Na czterech talerzach ułóż liście sałaty. Sos: Ocet wymieszaj z oliwą, musztardą, dopraw solą i pieprzem. Sosem skrop sałatę. Na niej ułóż wątróbkę, a następnie borówki z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 09.06.2012 15:19
pycha
jeta72 12.09.2011 14:08
super;)
Krystyna32 07.09.2011 00:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak