Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś z kaparami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
oliwa
kapary 1/4 filiżanki
masło 50 gram
natka pietruszki
wino białe wytrawne 1/4 filiżanki

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś z kaparami

Dzwonka łososia oczyszczam pęsetą z ości, posypuję solą, pieprzem i wysmarowuję oliwą z oliwek. Rozgrzewam patelnię i na średnim ogniu smażę łososia przez około 3-4 minuty. Przewracam na drugą stronę i smażę jeszcze przez kolejne 3-4 minuty. Zdejmuję z patelni i trzymam w cieple. Na patelnię wlewam białe wino lub ocet winny i gotuję przez 1 minutę. Dodaję kapary, masło i gotuję jeszcze przez 1-2 minuty lub do czasu aż sos zgęstnieje a kapary będą usmażone i zrumienione. Dodaję natkę pietruszki, podaję z łososiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak