Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z nadzieniem kokosowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowq 100 g
cukier puder 3 łyżki
masło 40 g
gorzka czekolada 100 g
śmietana kremówka 3,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z nadzieniem kokosowym

Wiórki kokosowe mieszamy z cukrem pudrem.
Kremówkę i masło rozpuszczamy w rondelku. Następnie zalewamy wiórki, mieszamy,
dodajemy odrobinę rumu lub malibu.
Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Możemy ją przestudzić aby była bardziej
gęsta. Za pomocą pędzelka, smarujemy foremki czekoladą (ja smaruję najpierw spód,
chłodzę, potem ścianki, chłodzę) . Następnie wypełniamy je masą kokosową, wierzch ( a
raczej spód) czekoladki oblewamy czekoladą. Po schłodzeniu wyjmujemy z foremek (foremki
najlepiej wywinąć na drugą stronę).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak