Sposób przygotowania

Mięso mielone wieprzowo-wołowe wrzucić na rozgrzaną oliwę. Dodajemy szczyptę soli i trochę pieprzu, następnie suszoną bazylię i oregano. Gdy mięso będzie już dobre, najlepiej by były malutkie kawałeczki, a nie sklejone, dodajemy przecier pomidorowy. Próbujemy i wszystko doprawiamy, jeżeli jest taka potrzeba. W dużym garnku gotujemy wodę na makaron, gdy zacznie wrzeć dodajemy sól i łyżkę oliwy. Pilnujemy by makaron się nie rozgotował (ma być al-dente). Gotowy makaron układamy na porcje, na duże talerze. Na wierzch dodajemy sos. Wszystko posypujemy startym parmezanem i dodajemy świeże listki bazylii.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubimy takie makarony z mięskiem
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie i szybko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie!
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja takze bardzo lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    muszę tez zrobić z mięsa mieszanego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    Rzeczywiście podobny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 6
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    mniam :):):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super danie
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    same pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !