Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka śmietankowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolorowych galaretek 2 szt
gęstej śmietany 1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
kakao 2 łyżki
owoce
bakalie
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka śmietankowa

Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu- każdą osobno.Żelatyne rozpuścić w szklance gorącej wody.Ostudzić .Śmietanę ubić z cukrem .Cały czas ubijając dodać żelatynę .Podzielić na pół,do jednej części dodać kakao i wymieszać . Pokrojoną w kostkę galaretkę ułożyć na dnie tortownicy i zalać śmietaną ,dodać owoce ,bakalie.Schłodzić
Ułożyć drugą warstwę galaretek,owoców,bakalii ,zalać kakaową śmietaną i ponownie schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta2604 09.09.2012 15:55
pycha
Marta1986 13.06.2012 13:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak