Sposób przygotowania

Zagotować wodę z dodatkiem cukru i soli do smalu. Do wrzącej wody włożyć kalafior o ścisłych rózyczkach i obgotować. Następnie wyjąć, wystudzić i rozdzielić na małe różyczki. Rozłożyć do słoików. Przygotować zalewę, dodająć do 1 litra przegotowanej wody płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego i soli do smaku. Gorącą zalewą napełniać słoiki z kalafiorem. zamknąć słoje i paseryzować około 25 minut. Po pasteryzacji mozliwie szybko schłodzić

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    takiego kalafiora nigdy nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy sposób na kalafior
  • 2
    original
    Opublikowano

    okrysia

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Kiedyś robiłam podobnie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !