Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 1/2 kg
mąka pszenna 7 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól
pieprz
jajko 1
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Rybę pokroić na małe kawałki.
Składniki na ciasto wymieszać ręcznie lub mikserem.
Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na patelni aż do zarumienienia.
Można podawać z ryżem i sosem słodko - kwaśnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak