Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba ucierana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masła 25 dag
jajek 6 szt
cukru pudru 1 szklanka
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 3 łyżki
skórka otarta z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Baba ucierana

Masło utrzeć z cukrem i skórką z cytryny .Dodawać po jednym żółtku ,ciągle ucierając .Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i partiami dodawać do masy.Na końcu dodać śmietanę i ubitą pianę z białek.przełożyć ciasto do formy i piec 45min. w 180 C. po upieczeniu wyjąć jeszcze ciepłą babkę z formy i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak