Sposób przygotowania

Składniki ciasto \"kopytkowe\" (czyli ziemniaki, 3/4 kg mąki pszennej, 1/4 kg mąki ziemniaczanej i jajko) połączyć i zagnieść na jednolitą masę. produkty na cisto naleśnikowe (czyli :1/2 kg mąki, mleko, 2 jajka, łyżka oliwy i sól) również połączyć i wyrobić na jednolita masę o konsystencji gęstej śmietany. Z ciasta \"kopytkowego\" uformować płaskie kotlety , każdy nadziewać parówką (lub jej połową) i serem. Kotlety maczać w cieście naleśnikowym, obtaczać w tartej bułce i smażyć na dość głębokim oleju. podawać ciepłe, z keczupem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    takich nigdy nie jadlam, super fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    mniamm, aż muszę takie zrobić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre i z barszczem...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !