Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona papryka z pulpetami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe kolorowe papryki 1/2 kg
mielone mięso drobiowe 1/2 kg
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
majeranek do smaku
sól do smaku
ubczyk do smaku
słodka papryka do smaku
oliwa 3 łyżki
rozmaryn kilka gałązek
tymianek kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona papryka z pulpetami

Kajzerkę namoczyć w mleku,i odstawić na minimum pół godziny.Paprykę umyć,osuszyć i ułożyć na blasze do pieczenia.Oprószyć solą,pieprzem i skropić oliwą z oliwek.Cebulę obrać i posiekać wraz z czosnkiem.Mięso wymieszać z jajkiem,cebulą,czosnkiem i namoczoną bułką.Doprawić solą,pieprzem,majerankiem,słodką papryką,lubczykiem.Z przygotowanej masy formować pulpeciki.Ułożyć je obok papryki.Całość oprószyć opłukanymi i podzielonymi na mniejsze kawałki ziołami.Wstawić do piekarnika,rozgrzanego do temperatury 180 stopni.Piec 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.04.2011 11:15
jadłam coś podobnego - to jest po prostu boskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak