Sposób przygotowania

Kajzerkę namoczyć w mleku,i odstawić na minimum pół godziny.Paprykę umyć,osuszyć i ułożyć na blasze do pieczenia.Oprószyć solą,pieprzem i skropić oliwą z oliwek.Cebulę obrać i posiekać wraz z czosnkiem.Mięso wymieszać z jajkiem,cebulą,czosnkiem i namoczoną bułką.Doprawić solą,pieprzem,majerankiem,słodką papryką,lubczykiem.Z przygotowanej masy formować pulpeciki.Ułożyć je obok papryki.Całość oprószyć opłukanymi i podzielonymi na mniejsze kawałki ziołami.Wstawić do piekarnika,rozgrzanego do temperatury 180 stopni.Piec 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jadłam coś podobnego - to jest po prostu boskie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !