Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Morela 1/2 kg
budyń śmietankowy
mleko 1/2 l
cukier 2-3 łyżka
żółtko jajek 1
cukier puder
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z morelami

Ciasto postawić na 1-2 godz. w temp. pokojowej. Na mleku ugotować budyń. Morele nacinać. Ciasto rozłożyć tak aby utworzyło płat grubości ok. 1/2 cm. Pokroić na 8 kwadratów. Na każdy położyć po 2 łyżki budyniu. Ciastka ułożyć na blasze, piec 20-30 minut w 220 stopni C na rumiano, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 06.09.2011 18:41
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak