Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bezowy ze śmietaną i poziomkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bezowe spody 3 szt
owoce 40 dag
śmietana 500 ml
cukier puder 1/2 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bezowy ze śmietaną i poziomkami

Część owoców odłożyć tak 1/3 a pozostałe zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno z pudrem i zmiksowanymi poziomkami oraz rozpuszczoną żelatyną. Na jeden spód nałożyć opaskę do tortów wyłożyć połowę masy, posypać 1/3 odłożonych poziomek. Potem przykryć drugim spodem i masą. Przykryć ostatnim spodem, ozdobić bitą śmietaną i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 04.01.2012 13:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak