Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka z wingronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 8 małych
wywar warzywny 800 ml
Pieprz biały mielony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
winogrona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka z wingronem

Piersi z kurczaka gotujemy 10 minut w wywarze warzywnym z dodatkiem białego pieprzu, układamy na głębokim półmisku. Przykrywamy ściśle połówkami słodkiego winogrona pozbawionego pestek (najlepiej wygląda dwukolorowe, ale z przewagą zielonego). Wywar przecedzamy przez sitko, rozpuszczamy w nim żelatynę i zalewamy piersi z kurczaka. Podajemy schłodzone, gdy galaretka całkowicie zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.12.2011 15:50
Dobre.
pacpaw 15.12.2011 20:29
no prosze z winogronami tez się da

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak