Sposób przygotowania

Galaretki (może być także np. truskawkowa, ale ja wolę trochę kwaśniejsze) rozpuszczamy w 0,5 litra gorącej wody- zostawiamy, aby ostygły. Kefir ubijamy mikserem na wysokich obrotach, gdy zacznie się pienić, dodajemy powoli tężejącą galaretkę. W pucharkach układamy truskawki, na nie kefirową masę i dekorujemy truskawkami oraz listkami mięty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Ależ smakowity deser!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Mmmm- rozmarzyłam się....:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Prosto i smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ach truskawki...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !